Skip to main content

Dirigent & Pianist Harold Kooij is een energiek muzikaal leider met ervaring op een breed vlak.Als pianist is hij bekend om zijn improvisatietalent; hij is veelgevraagd voor diverse uitvoeringen zoals; cd-opnamen en het geven van concerten met solisten, koren, orkesten.

Als dirigent werkt hij inspirerend voor de koorleden, en kiest voor een mix van goed en strak instuderen met “lekker” zingen, zodat iedereen met plezier de repetitie bijwoont.

“Je moet als dirigent een duidelijke pijl op de boog zetten voor het koor. Je werkt ergens naartoe; een concert; project of muzikale medewerking anderszins.”

Gedurende zijn loopbaan blijft hij zich ontwikkelen d.m.v. zelfstudie en privelessen bij gerenommeerde vakmusici. “Elke dag valt er iets te leren, en het is eindeloos….; er is geen plafond in het bereiken van kennis op muzikaal gebied!”

Bij Christelijk Mannenkoor Stadskanaal voelt hij zich echt op zijn plek. “Het is een heel goed koor met een zuivere klank. Er wordt afwisselend krachtig en suptiel gezongen; dynamisch.”

Harold Kooij

Een optreden van het koor bijwonen?

Bekijk onze agenda

Meezing in ons koor?

Wij zoeken leden